Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy milyen kellemetlen érzés, amikor a kerti munka vagy a konyhai főzőcskézés után kellemetlen szagú vagy színű lesz a keze. Nos a kávé ezt csodálatosan tudja hatástalanítani. Én elég sokat főzök- minden nap-, így rengetegszer fordul elő, hogy a konyhai dolgok beisszák magukat a kis kacsómba. Ennek ellensúlyozására rendkívül jó a kávészappan, és a kávészemcsék mechanikai úton is tisztítják a kezemet. Készítettem hát egy kávészappant, a receptet creativiky oldalán találtam. Majd ma meglátjuk, sikerült-e. Íme a recept:
Kávészappan
700g olívaolaj
300g kókuszolaj
141g NaOH
380g desztillált víz
150g kávépor trace állapotban
A lúgot feloldjuk a vízben. Közben az olajakat is felmelegítjük 40 fok körülire, ha a lúg is elérte ezt a hőmérsékletet, beleöntjük az olajba, nekiállunk turmixolni. Ha bepudingosodott, hozzáadjuk a kávét, jó sötét, szinte fekete színe lesz. Majd formába öntjük, és gondosan betakargatjuk. És holnapig türelmesen várunk, hogy megleshessük, sikerrel jártunk-e. Jó szappanozást!
Szia,
VálaszTörlésMost tévedtem a blogodra,nagyon szimpatikus:)Nekem 2 kisfiam van,mellettük kezdtem kencézni,szappanokat készíteni.Utóbbiban azért még elég kezdő vagyok.
A bejegyzést már régebben írtad,de kiváncsi lennék,hogy hogy sikerült a szappan,beváltotta a reményeidet,hogy eltünteti a szagokat?Mennyire érezni a kávéillatot a szappan érése után?
Köszönöm előre is válaszod,üdv : Gerda
Szia Gerda!
VálaszTörlésA szappan beváltotta az ígéreteket, tökéletesen eltünteti a kellemetlen szagokat! Igazából a kávéillatot csak használat közben érzed, önmagában nem ontja az illatokat!
További jó kencézést és szappanozást!:-)